Hans van Driel BV levert VolkerRail haar vijftigste Atlas-machine

maandag 5 maart 2012

VolkerRail en Hans van Driel BV hebben een prachtige mijlpaal bereikt in hun jarenlange samenwerking. Onlangs werd de vijftigste Atlas-machine van Hans van Driel BV op het terrein van VolkerRail in ontvangst genomen.

2012-03-Atlas 160Wsr Volker Rail

Hans van Driel BV heeft dankzij haar jarenlange ervaring met de spoorwegmachines van Atlas een brede expertise opgebouwd als het gaat om het ombouwen ten behoeve van railinfra.

Alle betrokken partijen hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Iedereen die voor VolkerRail aan het spoor werkt is in het bezit van een veiligheidscertificaat, krijgt projectspecifieke veiligheidsinstructies en specifiek opgeleide veiligheidsmensen houden toezicht. Ook de spoormachine moet voldoen aan diverse veiligheidscriteria en is op alle eisen gekeurd. Een camera voor zicht achteruit, slangbreukventielen en extra verlichting zijn geen uitzonderingen. Bijzonder is wel dat LED-verlichting is toegepast. LED-verlichting heeft een langere levensduur en vraagt minder vermogen van de Atlas-machine. Dit draagt tevens bij aan een lager brandstofverbruik.

Deze Atlas 160Wsr is voor VolkerRail dusdanig uitgerust dat alle hydraulische gereedschappen, die men binnen railinfra nodig heeft, gebruikt kunnen worden. Verder is er bij deze machine een dubbele cabine opgebouwd ten behoeve van het meerijden van een begeleider. Het overdruksysteem zorgt ervoor dat er geen stof in de cabine kan binnendringen. Ook aan zaken als goede handgrepen en opstapsteunen is gedacht en de Atlas 160Wsr is voorzien van extra grote gereedschapskisten.

Het spoorwegonderstel is geheel naar wens geleverd door Van Tetering Grondverzet- en Spoorwegmachines B.V. volgens de eisen die zijn opgesteld door ProRail Nederland.