Nieuwe Terex TL80 voor Jan van Barneveld

donderdag 25 oktober 2012

Jan van Barneveld in IJsselstein heeft onlangs een nieuwe Terex TL80 in ontvangst genomen. Deze Terex TL80 vervangt bij Jan van Barneveld een Schaeff SKL833 uit 1999.

Bij Jan van Barneveld zal de machine, zoals bij vele agrariërs, gebruikt worden voor diverse werkzaamheden. Jan van Barneveld is van jongs af opgegroeid binnen de melkveehouderij en heeft op dit moment 100 stuks melkvee welke worden gemolken met een melkrobot en mede hierdoor kunnen de andere dagelijkse werkzaamheden op de boerderij ongestoord doorgaan.
Binnen deze manier van werken heeft Jan van Barneveld lang gebruik gemaakt van een Schaeff SKL833. Omdat deze machine aan vervanging toe was ging Jan zichzelf oriënteren voor een eventuele vervanging.

Tijdens een bezoek aan Agro Techniek Holland in Biddinghuizen kwam Jan in gesprek met Gerald Verweij, vertegenwoordiger bij Hans van Driel. Omdat Jan al bekend was met de producten van Schaeff was de oranje/witte kleurstelling van de huidige Terex wiellader een pré. Op Agro Techniek Holland werd voorzichtig de stap gezet voor de aanschaf van een nieuwe wiellader. De daar tentoongestelde Terex TL80 voldeed aan de verwachtingen en na enkele gespreken in IJsselstein was de koop beklonken voor een zelfde machine. De reden waarom er voor Hans van Driel is gekozen is volgens Jan; "Natuurlijk de scherpe prijs maar ook de loyaliteit van het bedrijf en de verkoper"

De nieuwe Terex TL80 is voorzien van een Deutz watergekoelde dieselmotor met 60pk, dichte bak, palletvorken en Dunlop SPT9 banden met de afmetingen 405/70 R18. Om veilig en comfortabel te kunnen werken is de machine verder uitgerust met een hydraulisch gedempte stoel met armleuningen, radio/cd/mp3 speler, verstelbaar stuur en 2 werklampen voorop cabine. Deze Terex TL80 is verder voorzien van een hydraulische snelwissel met omschakelbare hydraulische 3e functie.

De Terex TL80 heeft een pompopbrengst van 64 l/min en door de starre vooras met pendelende achteras inclusief sperdifferentieel heeft deze machine perfecte rijeigenschappen op verhard en onverhard terrein.  De Terex TL80 kenmerkt zich verder door het sterke hydraulische systeem, het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en ruime cabine met 2 deuren.

Wij wensen Jan van Barneveld veel plezier met de nieuwe Terex TL80!

2012-mnd10-dag25 - Nieuwe Terex TL80 voor Jan van Barneveld