Loonbedrijf Hiemstra-Deinum neemt nieuwe Atlas 150W in ontvangst

donderdag 8 november 2012

Onlangs is in Deinum bij Loonbedrijf Hiemstra een nieuwe Atlas 150W afgeleverd. De Atlas 150W is geleverd door Broekens Stiens, officieel dealer van Atlas mobiele graafmachines.

Loonbedrijf Hiemstra is een bedrijf dat loonwerk uitvoert in de alle facetten. Van het aanleggen van wegen tot en met het inkuilen van gras, loonbedrijf Hiemstra uit Deinum heeft hiervoor de kennis en het materieel beschikbaar. Zo zijn er in totaal 13 kranen waarvan 6 Atlas.

De nieuwe 150W is ter vervanging van een TW150 en zal ingezet worden voor diverse werkzaamheden. De Atlas 150W is een bijna 16 ton wegende mobiele graafmachine en deze nieuwe machine is onder andere voorzien van slangbreukbeveiliging, hoofdarm van 3,1 meter en knikarm van 2,6 meter. Tevens is deze machine voorzien van verschillende hydraulische functies en een 24V aansluiting in de bovenwagen. Verder zijn de standaard banden vervangen door Alliance 700 exemplaren. Ook is de machine door importeur Hans van Driel B.V. voorzien van een tweede gereedschapkist, zwaarder contragewicht van 4.400kg, trekhaak in het schuifblad en speciaal op maat gemaakte stalen spatborden.

Voor meer zicht, en dus meer veiligheid, is de machine verder uitgerust met extra werklampen (double beam), een 2e zwaailamp op het contragewicht en camera's aan de rechterzijde van de bovenwagen en in het contragewicht.

Deze Atlas 150W is verder voorzien van een Beco Rototilt RT60 kanteldraaikop. De Beco Rototilt is standaard voorzien van dubbelwerkende cilinder(s). De wormwiel aandrijving van de roteerfunctie is gemonteerd in een gesloten oliebad, waardoor deze onder elke hoek de juiste smering en koeling verkrijgt. Een dergelijk uitrustingsstuk biedt de noodzakelijke flexibiliteit en veelzijdigheid in de veelzijdige werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers. Daarnaast is er een brede bak van het merk Beco meegeleverd met een inhoud van ca. 950 liter.

De Atlas 150W heeft een vermogen van circa 116 pk en heeft een pompopbrengst van 260 l/min. De Atlas 150W kenmerkt zich onder andere door het sterke hydraulische systeem, het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine en de standaard luxe uitrusting met o.a. een luchtgeveerde en verwarmde stoel.

www.hiemstra-deinum.nl
www.broekens.nl

2012-mnd11-dag08 - Loonbedrijf Hiemstra-Deinum neemt nieuwe Atlas 150W in ontvangst.
2012-mnd11-dag08 - Loonbedrijf Hiemstra-Deinum neemt nieuwe Atlas 150W in ontvangst.