Kobelco SK30SR voor Deegen

vrijdag 17 februari 2017

I. Deegen & Zoon BV uit Watergang heeft onlangs, via Fa. Evenboer, een Kobelco SK30SR minigraafmachine in gebruik genomen. De compactheid, de ergonomie van de cabine en de standaard airco waren voor Deegen belangrijke pluspunten.   

De Kobelco SK30SR-6 is voorzien van een Yanmar-motor (Type 3TNV82). Door de toegepaste nieuwe ontwikkelingen, is het brandstofverbruik in de S-modus met wel 25% gedaald. Daarnaast wordt in de H-modus een brandstofbesparing van 15% gerealiseerd. De besparing wordt grotendeels behaald door de ontwikkeling in het hydraulisch systeem. De derde pomp, die eerder alleen werd gebruikt voor het schuifblad en het zwenken, wordt nu ook ingezet voor de giek en de graafarm. Door de vloeistof onder druk te verdelen, worden de motor en het hydraulische systeem minder zwaar belast. Dit resulteert in een lager brandstofverbruik bij dezelfde productie.

De SK30SR-6 is standaard uitgerust met het Integrated Noise and Dust Reduction Cooling System (iNDr) van Kobelco en dat is voor het eerst in de categorie 3 tot 4 ton. Door iNDr toe te passen op de nieuwste generatie minigravers is het geluidsniveau van de machine met 7 dB (!) verlaagd. Het speciaal ontworpen iNDr filter zorgt voor minder vervuiling van het koelsysteem en het luchtfilter. Hierdoor blijven optimale prestaties gewaarborgd, ook over zware omstandigheden.

Over I. Deegen & Zoon BV
I. Deegen & Zoon BV is een aannemersbedrijf van sloop-, grond- en asbestsaneringswerk, waarbij kwaliteit, veiligheid en milieu voorop staan. De essentie van het slopen is verschoven naar een milieuvriendelijker proces. Veel aandacht wordt besteed aan het gescheiden afvoeren van het sloopmateriaal, waarbij recycling voorop staat. Alle vrijkomende materialen worden gesorteerd en afgevoerd naar erkende verwerkers. Kijk op www.ideegen.nl voor meer informatie.

Afl. Kobelco SK30SR I Deegen
Afl. Kobelco SK30SR I Deegen
Afl. Kobelco SK30SR I Deegen
Afl. Kobelco SK30SR I Deegen
Afl. Kobelco SK30SR I Deegen
Afl. Kobelco SK30SR I Deegen
Afl. Kobelco SK30SR I Deegen