PRIMEUR! Kobelco SK210D ‘Multi Dismantling’: Nieuwe standaard in autodemontage? (Incl. video!)

woensdag 29 maart 2017

Autodemontage van Spanje & Zn uit Ingen behoort tot de top 5 grootste autodemontagebedrijven van Nederland en heeft als eerste in Nederland een Kobelco SK210D 'Multi Dismantling' machine in gebruik genomen. De eerste ervaringen zijn zeer positief en men is ervan overtuigd dat de productiviteit en de efficiency met deze investering verder verhoogt gaat worden.

In Japan en veel ander landen is dit de gebruikelijke manier om auto's snel en eenvoudig te demonteren. Ondanks de flinke afmetingen van zowel de kraan als de hydraulische knijper is het mogelijk om met verrassend veel precisie onderdelen uit een autowrak te plukken en zo eenvoudig te sorteren. Bijkomend voordeel is dat de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd door één persoon (de machinist) en dat deze in de veilige cabine beschermd is tegen rondvliegend materiaal, waardoor het risico op een bedrijfsongeval sterk afneemt. Ook de onveilige en risicovolle werkzaamheden met een snijbrander, en het bijkomende brandgevaar, behoren hiermee tot het verleden.

De Kobelco SK210MD weegt in combinatie met de knijper (of nibbler) circa 30 t en heeft een motorvermogen van 159 pk. Daarnaast beschikt ook deze machine over alle elementen die een zuinige en stille Kobelco kenmerken. De ruime en comfortabele cabine biedt de machinist een prettige en veilige werkomgeving. De opvallende klemmen aan de voorzijde houden het autowrak stevig in hun greep. Hierdoor zijn de verschillende onderdelen nog eenvoudiger uit het wrak te verwijderen.

Machinist en mede-eigenaar van Van Spanje & Zn, Henk van Spanje, zegt hierover het volgende; "Deze Kobelco hadden wij jaren eerder moeten hebben want we doen nu maar tien minuten over het compleet demonteren van een auto. De productiviteit stijgt hierdoor gigantisch. Daarnaast is het ook gewoon gaaf om met zo'n krachtige machine te werken."

Anders dan de typeaanduiding doet vermoeden zijn er veel verschillen met een conventionele Kobelco SK210lc graafmachine. Naast uiteraard de nibbler en de hydraulische klemarmen zijn de belangrijkste verschillen onder andere de versterkte giek en lepelsteel, de versterkte bak- en armcilinder, het extra contragewicht, de verzwaarde en lagere draaikrans en onderwagen en de 6 mm dikke beschermplaat aan de onderkant van de onderwagen. Daarnaast is de machine standaard voorzien van slangbreukbeveiliging, front- en dakbescherming en een geïntegreerde intercom in de cabine.

Wilt u meer informatie over deze Kobelco SK210D neem dan contact op met één van onze verkoopadviseurs.

Over van Spanje & Zn
|Autodemontagebedrijf van Spanje & Zn uit Ingen bestaat sinds 1964 en is een echt familiebedrijf. Momenteel wordt het bedrijf gerund door de drie broers Ries, Henk en Jan-Willem. Met oog voor het milieu en de juiste apparatuur streeft Van Spanje naar een efficiënte manier van recyclen. Uiteraard beschikt men over alle juiste certificaten, vergunningen en erkenningen. Kijk op www.autodemontagevanspanje.nl voor meer informatie.

Bekijk hier de Kobelco SK210D van Van Spanje in de praktijk!

Kobelco SK210D ‘Multi Dismantling’
Kobelco SK210D ‘Multi Dismantling’
Kobelco SK210D ‘Multi Dismantling’
Kobelco SK210D ‘Multi Dismantling’
Kobelco SK210D ‘Multi Dismantling’