Koninklijke Reesink N.V. rondt overname Hans van Driel B.V. af

vrijdag 18 januari 2013

Koninklijke Reesink N.V. ("Reesink") heeft vandaag met de aandeelhouder van Hans van Driel B.V., gevestigd in Tiel, definitieve overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen. De verwachte overname werd aangekondigd op 24 september 2012.

De overname van Hans van Driel B.V. betekent:

• Aanvulling en versterking van de grondverzetactiviteiten van Reesink

• Een sterke Benelux-organisatie voor de merken Atlas en Terex

• Verder bewerkstelligen van cross-selling mogelijkheden binnen de Reesink groep door het bredere leveringsprogramma

• Positieve bijdrage aan het rendement van de grondverzetactiviteiten

• Trekking onder Equity Facility Private Placement ter financiering (zie persbericht d.d. 5 november 2012)

Profiel Hans van Driel

Hans van Driel B.V. is importeur in Nederland van de merken Atlas en Terex en levert kwalitatief hoogwaardige bouw-, grondverzet-, overslag- en recyclingmachines. Hans van Driel B.V. is een landelijk opererende onderneming met vestigingen in Tiel en Ommen. De onderneming behaalde over 2012 met 35 medewerkers een omzet van € 21,6 miljoen.

Hans van Driel B.V. is sinds 1951 importeur van het merk Atlas. Speerpunten uit het Atlas-programma zijn mobiele graafmachines, op- en  overslagmachines en spoorwegmachines. Het programma van het merk Terex (sinds 2003) vult met wielladers, minigravers en compacte mobiele graafmachines het leveringsprogramma van Atlas aan.

Strategische overwegingen

Zoals eerder vermeld, betekent de overname van Hans van Driel B.V. - na de overname van de Kemp Groep in mei 2012 - een verdere versterking van de grondverzetactiviteiten binnen Reesink.

Hans van Driel B.V. is importeur van Atlas en Terex in Nederland en de Kemp Groep is dit in België. Onder de paraplu van Reesink ontstaat een sterke Benelux-organisatie voor de merken Atlas en Terex. Met drie hoofdvestigingen (Tiel, De Meern, en Hamme (B)) en drie nevenvestigingen (Ommen, Bergschenhoek en Ciney (B)) van Hans van Driel B.V. en de Kemp Groep worden hun klanten en de merken optimaal ondersteund. In de genoemde hoofdvestigingen zal in Tiel de focus liggen op Atlas, in De Meern op de Japanse merken en in Hamme op Terex. De Huur&Stuur-activiteiten van de Kemp Groep worden toegevoegd aan de activiteiten van de vestigingen van Hans van Driel B.V. in Tiel en Ommen. Ben Kemp krijgt de algehele leiding. Remco Klein Ovink wordt verantwoordelijk voor inkoop, het ontwikkelen van nieuwe markten en het bewerken van nieuwe doelgroepen.

Financiering

Ter financiering van de overname van alle aandelen in het aandelenkapitaal van Hans van Driel B.V. maakt Reesink gebruik van de equity  facility die Reesink is overeengekomen met Project Holland Deelnemingen B.V. (zie daarover het persbericht van Reesink van 5 november 2012). Op basis van deze equity facility zal Reesink 59.300 gewone aandelen uitgeven in een private placement (totale faciliteit 70.523). Deze aandelen worden gecertificeerd en tegen de eerder overeengekomen prijs van EUR 74 per certificaat van één gewoon aandeel ("Certificaat") geplaatst bij Project Holland Fonds middels Project Holland Deelnemingen B.V. De totale opbrengst van de private placement bedraagt EUR 4.388.200,-. Settlement van de private placement vindt plaats op 23 januari 2013. Na settlement van de private placement wordt de transactie met de aandeelhouder van Hans van Driel B.V. gefinaliseerd.

Na afronding van de private placement staan er 834.991 gewone aandelen Reesink en 260.000 cumulatief preferente aandelen A (totaal 1.094.991 aandelen) uit.

Voor de Certificaten zal een verzoek tot toelating tot de notering aan NYSE Alternext Amsterdam worden gedaan. Naar verwachting worden de Certificaten per 23 januari2013 in de notering opgenomen.

Koninklijke Reesink focust op twee segmenten: het groene en het industriële.

In het groene segment zijn onze bedrijven actief als distributeur van vooraanstaande merken ten behoeve van de land- en tuinbouw en landschappelijk onderhoud. De producten worden met name via dealers geleverd aan  agrariërs, loonwerkers, groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, gemeentes, overheden, waterschappen en bosbouwers. Tevens is Reesink distributeur van diverse A-merken in grondverzetmaterieel.

In het industriële segment is Reesink actief als distributeur. In dit segment vindt levering met name plaats aan technische groothandels, staalbouwers, constructiewerkplaatsen, machinefabrikanten, installatiebouwers en de agro-industrie.

Zie ook: royalreesink.com

 

Koninklijke Reesink N.V. rondt overname Hans  van Driel B.V. af