Nieuwe Atlas 150W Tier 4i voor Circulus B.V.

woensdag 19 december 2012

De eerste Atlas 150W met een Tier 4i motor is afgeleverd! Dit gebeurde onlangs in Apeldoorn bij Circulus B.V. 

Circulus B.V. verzorgt in opdracht van de gemeenten Apeldoorn, Deventer en Epe het afvalbeheer en adviseert over de toekomstige ontwikkeling en inrichting daarvan. Zij werken nauw samen met Berkel Milieu, dat hetzelfde doet voor de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Doesburg, Lochem en Zutphen. Het verzorgingsgebied van Circulus B.V. heeft in totaal 436.000 inwoners. Voor deze inwoners verzorgen zij de inzameling en verwerking van al het huishoudelijk afval. Het gaat daarbij niet alleen om de lediging van de grijze, groene en ondergrondse containers, maar ook de inzameling en verwerking van onder meer papier, kunststof, glas, chemisch afval, snoeiafval en grof huishoudelijk afval. Daarnaast beheren zij de milieustraten in deze gemeenten, verzorgen zij de straatreiniging en doen aan de bestrijding van gladheid en ongedierte.

De nieuw afgeleverde machine is ter vervanging van een Atlas 1404 uit 2003. De nieuwe Atlas 150W is een bijna 16 ton wegende mobiele graafmachine met de nieuwe Deutz 4 cilinder TCD 4.1 L4 motor. Deze machine is onder andere voorzien van slangbreukbeveiliging, gestrekte monogiek van 4,85 meter en een knikarm van 2,66 meter. Verder zijn de standaard banden vervangen door Superlastic banden met een tussenring. Ook is de machine voorzien van een vaste cabine verhoging van 60 cm, een speciale Hella flitslamp en is de machine (natuurlijk) uitgevoerd in volledig oranje kleurstelling met grijze onderwagen.

Deze Atlas 150W is verder voorzien van een speciaal schuifblad, Roy van der Pol, monteur bij Hans van Driel B.V. heeft op speciaal verzoek het schuifblad voorzien van een slof en is de bovenzijde halfrond verhoogd. Verder zijn er aan de onderzijde van de monogiek speciale strippen gemonteerd om zo de machine bij het beladen van containers te beschermen.

Voor extra veiligheid is de machine voorzien van een binnenspiegel in de cabine, 2 extra werklampen, verwarmde buitenspiegels en ook is de camera in het contragewicht geplaatst waar tevens de nieuwe LED achterlichten in het oog springen.

De machine heeft een vermogen van circa 116 pk en heeft een pompopbrengst van 260 l/min. De nieuwste Atlas 150W kenmerkt zich onder andere door het bekende sterke hydraulische systeem, het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine en de standaard luxe uitrusting.

Mike Krabbenborg, vertegenwoordiger bij Hans van Driel B.V., heeft Oscar Faber, wagenparkberheerder bij Circulus B.V., begeleid in het aankoopproces van deze machine. Dhr. Faber verteld; "Door de prettige samenwerking met Mike Krabbenborg en natuurlijk de nieuwe Tier 4i motor in deze machine hebben wij besloten wederom een Atlas aan te schaffen. Samen met een aantal gemeenten streven Circulus en Berkel Milieu naar een afvalloze maatschappij in 2030. (www.afvalvrij.nl) Want afval past niet in een duurzame samenleving. Wij helpen burgers daarom hun restafval verder te verminderen en nog beter te scheiden. Preventie leidt tot een zuiniger omgang met grondstoffen; hergebruik zorgt ervoor dat afval weer grondstof wordt. Zo gaan we verspilling van grondstoffen en energie tegen en dragen we bij aan verduurzaming. Ook voor het klimaat is dat goed. Al met al past de Atlas 150W Tier 4i dus volledig in ons streven naar een duurzamer afvalverwekingsproces!"

www.circulus.nl

Nieuwe Atlas 150W Tier 4i voor Circulus B.V.
Nieuwe Atlas 150W Tier 4i voor Circulus B.V.
Nieuwe Atlas 150W Tier 4i voor Circulus B.V.
Nieuwe Atlas 150W Tier 4i voor Circulus B.V.
Nieuwe Atlas 150W Tier 4i voor Circulus B.V.