Op woensdag 18 mei 2016 vond de eerste editie van het Kobelco Open plaats op Golfpark Wilnis. Het gemêleerde gezelschap bestond uit mensen die Kobelco machines gebruiken, verkopen, produceren, financieren en die Kobelco machines managen. Men nam onder leiding van een professional deel aan een clinic of liep een wedstrijd van 18 holes op dit prachtige golfterrein.

organisatie

Aanleiding voor het organiseren van dit golfevenement was het ontvangen van de Kobelco Dealer of The Year Award 2015 door de Kemp Groep. Dus als dank voor het omarmen van dit prachtige merk door onze klanten die de succesvolle herintroductie van Kobelco op de Nederlandse markt mogelijk maakte vond dit evenement plaats. De locatie lag voor de hand want Wouter Kool is een van de Kobelco klanten van het eerste uur en Golfpark Wilnis wordt immers geëxploiteerd door de familie Kool.

kobelco rupsgraafmachines

Op en rond de golfbaan stonden verschillende Kobelco rupsgraafmachines gepresenteerd. Centraal stond de weegproef waarbij de deelnemers werden uitgedaagd om ook hun ‘handicap’ met een graafmachine te testen. In één schep precies vijftig kilo. Winnares Lydia Damsteegt ontving uit handen van Ben Kemp een Kobelco miniatuur voor deze prestatie. Ook winnaars van de wedstrijd en de beste tijdens de clinic werden beloond met een dergelijke miniatuur.